Sine naš, Aleksa, tvoji roditelji su se upoznali 5. novembra 2014.

Zaljubili se Nenad Starcević (tata) i Jelena Radivojša (mama). Sve se dešavalo kao u bajci lepo i spontano.

U januaru su tvoji roditelji otputovali na prvo romantično putovanje u Budimpeštu, pa u martu u Segedin u Morahalum banju, pa opet u martu u Višegrad. Obišli smo i Drvengrad i tada su tvoji roditelji prvi put pričali o zajedničkom životu. Tako su mama i tata odlučili da probaju zajednički život. Zajedničkim sredstvima smo sredili stan u kome sad živimo, kupili auto, zakazali venčanje za 4.10.2015.

Venčanje je bilo predivno kao da smo ga mesecima organizovali, a ne kroz par dana kao što jeste. Venčanje je bilo u opštini na Novom Beogradu, a ručak svečani u restoranu “Gladni Vuk” u Zemunu blizu keja. Birali smo restoran da bude na pola puta tate koji je odrastao na opstini Palilula u Borči i mame koja je odrasla na Novom Beogradu. Posle tog ručka napravili smo žurku u našem stanu i svi su se proveli sjajno. Pre venčanja mama i tata su se testirali kako ce im biti zajedno 10 dana na moru u mestu Pefkohori u Grckoj.
Odmah posle žurke sutradan roditelji tvoji su otišli na bračno putovanje kao muž i žena na Taru. Odseli smo u vojnom hotelu Omorika i tu bili tri dana. Obišli smo i Zlatibor i naravno Višegrad jer je sve to blizu. Vratili smo se za Beograd 8. oktobra jer je tad tvojoj mami rodjendan.

Tebe smo želeli odmah, tako da smo unapred znali kako će nam se deca zvati. Za deceka ime Aleksa, za devojčicu ime Ana. Prošli su meseci i mi smo te nestrpljivo čekali. 21.11.2016 na našu slavu mama saznaje za tetkinu trudnocu, a mi smo za tebe saznali tek 11. decebra .Ti si bio na putu, a nismo znali da je mama bila trudna već dva meseca kao i tetka Daca. Kad smo utvrdili trudnocu mama je odmah otvorila bolovanje.

Prvi put smo te videli 27.12.2016. na ultra zvuku. Dr.Simonov nam je tad rekla da si zivahno i zdravo dete. U jednom momentu kaze doktorka evo dete vam maše. Mi mislili da se ona šali kad ono stvarno mahao si nam. Ponovo smo te videli 10.01.2017 i 17.01.2017. Mama je išla na sve moguće testove da bude sigurna da je sve u redu sa tobom, ali nikako da nam se pokažes da vidimo kog si pola. Uvek bude nešto poput dete se okrenulo, dete skupilo noge, ja pomislih da si neki stidljivi. Za stidljive bebe obicno kažu da su devojčice pa sam mislila da si moja curica.

9.03.2017 mama je išla na ekpertni UZ i tad saznala da mama nosi pišonju. Kad je mama javila tati da nije curica on se zbunio i pitao šta je onda.
Odmah sutradan su stigli i rezultati amnio – sinteze gde je pisalo normalni muski kardio tip. 5. maja smo videli prvu tvoju težinu od 1,175 pa 31.maja si težio 1,900g, a 7.juna si narastao do 2,100g.

U porodici su se svi obradovali tvojim dolaskom, a tetka Daca će ti roditi brata Milana koji će biti tvoj vršnjak. Imaš još brata Mihajla koji ima 10 godina i sestru Milicu 5 god. To su ti brat i sestra od strica Nikole. Kao što vidiš svi se zovu na slovo M samo ti si izuzetak. U porodici tvoga oca postojala je tradicija da se imena muških potomaka neizmenično smenjuju Jovan i Nikola. Tvoj deda, tatin tata, je Jovan, a tvoj stric Nikola i tako unazad nekoliko generacija.Ta trdicija je prekinuta sa tvojim bratom Mihalom, on je trebalo da se zove Jovan da bi se to nastavilo.

Kad budeš došao na svet svi su se prijavili da će da te čuvaju. Pored babe i dede tu su i baba Nena, tetka Zora, Suzana. Tvoj dolazak smo očekivali 27.jula kad i bata Micko a to je blizu tatinog rodjendana pa da svi zajedno slavite rodjedan.
Tvoj tata se krstio 14.maja u Zemunu u Bogorodičinoj crkvi gde mi i pripadamo. Tata je hteo krštenje da obavi pre tvog rodjenja. Kum mu je bio Miloš Simovic koji ima divnu cerku Ljubicicu, mi je zovemo Buba truba. Ona te je mazula i ljubila dok si još u stumaku bio. I ona je čekala sestru Lenku da joj mama rodi.

Elem krstenje je bilo lepo i skromno. Sve vreme tokom krštenja grmelo je i sevalo, zvučalo je kao da nam Bog nešto poručuje. Posle smo otisli na ručak u restoran Gladni vuk gde je bio i venčani ručak tvojih roditelja.

Sigao tvoj kevetac 16 maja. U tom krevecu je spavao bata Mihalo i seka Mica. Kupili smo ti i kolica u kompletu sa nosiljkom i auto sedištem u maminoj omiljenoj boji tirkizno plavoj. Trebalo bi da znaš sine da je tvoja porodica velika i dobra. Imas babu i dedu (tatine) Gordana i Jovan, ,Mirko i Marija (mamine). Tu su stic Nikola i strina Marijana sa decom Micom i Micom. Tetka Daca i teca Marko Maksimović sa batom Mikijem i mnogi drugi.

21.6.2017. mama ide na ultra zvuk, napredovao si i sad si tezak 2,400g. Tad su mi rekli da je novi termin za porodjaj 31.jul. 28. juna išli smo na CTG gde mama sluŠa tvoje srce i pokrete. Mama je sve preglede obavljala u Visegradskoj jer je planirala tu da te rodi. .Angažovali smo dr Nebojšu Markovića koji je inace Suzanin prijatelj i naša veza za porođaj. On je načelnik 4 sprata odeljenja za akuserstvo. On se lepo brinuo o nama i o tetki i bati. Mama je morala malo da lezi u bolnici jer je imala trudnički sećer. Kad smo bili na CTG-u ti si spavao, pa mi rekoše da te probudim. Tad si dobio prve batine, mama je morala da lupka stomak da se probudiš da ne bi morala da ponavlja taj pregled ponovo. Bome ne da sam te probudila nego si i skakao sa jedne strane na drugu. Sestre su mi tad rekle da za 30 godina koliko rade tako nešto nisu videle. I rekli su mi za tebe ovaj će ti krv piti. Sledeci CTG bio je zakazan za 3.07.i bilo je sve kako treba.

02.07. ste ti i bata Miki išli na plažu Lido veliko ratno ostrvo na Zemunskom keju. Baba Nena koja te mnogo voli, a i tvoju mamu kupila je za tebe i bata Micu svašta tako da su vam sve stvari iste. Ovih dana mama ide u kupovinu za tebe, baš ću da uživam da gledam stvari za moga sina.

4.07.2017. Šoping za Akicu

Mama kupovala, a tata plaćao. Kupili smo sine sve za tvoj dolazak. Pelene, flasice, benkice, sve sa aksinog spiska sto je potebno. 6.07. je mama išla na kontrolni pregled. Sad si dušo težak 3kg, ljubavi moja lepa. Bliži se trenutak kad ćemo da se upoznamo. Baba Marija planira da dokupimo još neke stvari za tebe i za brata Mikija. Deda Mirko se takodje raduje dolaskom vas dvojce mada ne znam koliko je bas zdrav da se bavi vama. Ali ja verujem da ćete mu vi dati snagu i energiju.Tvoja baba tetka Nena ti svaki dan nesto kupuje i ona je rekla da ce te ukrasti i čuvati. Ona je čuvala tvoju mamu kad je bila mala, čak i dan danas. Bices ti jedna razmažena beba. Doživeće te čak i tvoja prababa Jeka, babina mama. Saznali smo da će tvoji brat i sesrta Starcević dobiti brata Filipa od tetke Bojane. Fica je već dobio nadimak Kića. Kića dolazi krajem februara. Kako ces imati sine veliko društvo. Miki, Lenka, Dorijan, Dimiteije, Filip svi ćete biti rodjeni iste godine .

10.07.2017 Bela stena

Vikendica načeg kuma Cveleta, tu se često okupljamo tj. roštiljamo. Svi smo tu čak i Maksimovići, uživamo u lepom vremenu i dobroj hrani. Naravno trudnice su imale povlastice da dobiju prve i najbolje sto se tiče hrane. Zacula se pesma “Lutka” od Sars-a i tata i mama su zaplesali jer to je njihova svadbena pesma. Proveli smo se ludo.

Sreda, 12.07.2017. rodio se Milan tetkino zlato, tvoj brat

Težak 3.700g i dugačak 53cm. Sve je proslo u najboljem redu, tetka i Mića su dobro. Tvoja tetka je to herojski podnela iako joj nije bilo lako. Vodenjak joj je pukao u dva noću brzo je otisla u bolnicu, grčila se i nije se otvarala. Mama je saznala za to tek ujutru u 8h ,tetka nije htela da budi tvoju mamu da se ne uznemiri a jedino mama ima broj dr.Markovica. Kad smo zvali bolnicu nije se znalo gde je tetka smestena, a kad je dr.Markovic nazvan on je našao tvoju tetku za dva minuta. Odmah se zbrinuo o njoj i javio nam da je sve u redu. Situacija je bila napeta jer Mića nije bas odmah hteo napolje pa je malo duže trajao batin dolazak. Baba Marija se trsla i plakla samo da sve prođe kako treba, pa smo svi otišli kod nje da je tešimo. Dr.Marković je 17:30 javo mami da je Mića stigao. Mi smo slavili, a i teča je kuci slavio. Negde oko 20h tvoj tata reče hajde da vidimo tetku Dacu tako je i bilo. Videli smo i Mićka ali na slici. Braon kosa, plave oke, mali japanac kao i ostale bebe.Momčina prava.

13.07. išli smo da vidimo Miću. Divan je, volela bi da i ti takav budeš. Sigurna sam da čes ti biti najlepši ljubi te mama i tata. Još malo sačekaj pa ćemo svi biti na okupu. Milan je rođen na dan velikog sveca Sveti Petar pa su premišljali oko imena, ali ipak je ostalo kako su planiralu jer su se već navikli na to ime. Mića je dobijo ime po fudbalskom klubu Milano .Tvoj teča je zaluđenik za taj klub i stan je sredio u tim bojama. Mića je došao u pravo vreme jer za dva dana je i njegov tata rođen tako da je teča dobio najbolji rodjedanski poklon za ceo život. I ti ćes sine negde blizu svog tate da se rodiš. Lepo napreduješ i sjajna si beba.

Mama je sve što je kupila za tebe kupovala je i za bata Mićka. Mićko je malo požurio, ali tako je on hteo. 14.07. teča Marku i ujka Darku rođendan. Išli smo kod Maksimovića da bi sve spremili za Mićin dolazak kuci.

15.07. Miki je tebalo da dodje kući, ali je dobio žuticu sto skoro svaka beba dobije. Tvoja mama je napravila pravu gozbu za Mićin dolazak kako običaj nalaže, pogača, torta, ručak. Babe Marija i Nena su išle do Jumba i svašta kupile našim dečacima. Ti si dobio i dres partizana jer ćes navijati za taj klub .Tvoj tata navija za partizan, a tvoj bata Mihajlo igra za partizan fudbal.

17.07.2018. Milan dolazi svojoj kući ljubi ga tetka, moja slatka mrvica.. Mama tvoja se skroz zbunila nije smela da drži Mićka dok job nije tetka Daca pokazala kako to može i sa jastukom.
Tvoj tata je sastavio tvoj krevetac, mama ga ukrašavala i stavila posteljinu.
18.07. bati otpao pupak. Baba Marija je otišla da vidi Milana.

20.07.2017. Kuma Dijana je došla sa mora i ona jedva čeka da te vidi. Mama ima i dobru drugaricu Tijanu koja joj je bila uvek tu kad joj bilo potrebno. Ona ima cerku Boku koja sad ima 14 god. Nju je tvoja mama čuvala kad je bila beba.

21.07.2017. Dr Marković je pregledao mamu i rekao je da ti necesš skoro izaći, izgleda da uživaš u maminom stomaku. Dođi ti meni kad budes odlučio. Kupili smo tati poklon za rođendan malo unapred, jer ne znam posle da li cu stići. Majca sa grbom Novi Beograd 1952 god kada je nastao. Ali najlepši poklon sine bićes mu ti!

22.07.2017. Danas idemo da obiđemo malog Milana, a sutra idemo na Belu stenu na roštilj. Naravno tvoja mama je ukrala malo roštilja za kuću i ukrala pelcere cveća sa placa.To je vikendica našeg kuma Cvekija, to mesto zovu još i “raj na zemlji”.

24.07.2017. Danas je mama išla na kontrolu. Doktorka je rekla da ćeš uskoro da dodješ. Mama je dobila kontrakcije, a ti si baš aktivan u stomaku. Izleda da ti je stan u stomaku omalio pa bi napolje, a i vreme je. Danas je došao stric Nikola i bata Mihajlo. Pokazala sam tvom bati krevetac u kojem je on nekad spavao. Pokazala sam mu i tvoje stvari koje smo ti kupili, pelenu partizan, dres partizan u kojem ce te tata pokazivati.

26.07.2017. Danas je mama išla na zakazan CTG rekli su mi da si aktivna beba ali da ne zeliš još napolje. Kontrakcije su se povukle tako da ne znam sine kad stizeš.

30.07.2017.mama ide u bolnicu da čeka tvoj dolazak. Tvoj tata hoće da se rodiš 1.08. kad i on, pa da zajedno slavite rodjendan. Ti ćeš svakako slaviti rodjendan sa svojim tatom, a i sa svojim bratom Milanom koji jedva čeka da se igra sa tobom. Mnogo je sladak kao mali žabac. Dušo moja svi te željno čekamo. Mama je provela dva sata na produženom CTG-u u porodilištu. Ležala sam u boksu i gledala i slušala kako se druge mame poradjaju i čula sam plač bebe i videla kako je stavljaju mami na grudi.

Ti definitivno nećeš da te mama na prirodan način donese na svet, pa se zakazuje carski rez za 2.08.2017. To je bila sreda, pada isti dan kad i Mića. Na ultra zvuku su mi rekli da si sad težak 3.480g, mada UZ može da zavara oko 500g. Sad znamo kad ćeš se roditi. I ti se radjaš na dan velikog sveca Ilijdan Gromovnik. Tad je rodjen i tvoj deda Mirko i ako je upisan u licnoj karti 7.avgust.

02.08.2017. Rodio se Aleksa

U 6 ujutru mamu su spremali za carski, mama se javila tati kad je krenula .Tata se unervozio malo. Mama je krenula u salu u 8 ujutru. Anestolog je postavio par pitanja, doktor Marković u belom mantilu i rukavicama je čekao da mama legne na operacioni sto. Maska za uspavljivanje je krenula ka mami i tu je slika nestala. Rodio se Aleksa u 8:25h, težak 3,800g i dugacak 55cm. Zdrav i lep, ocena 9. Tu si ocenu dobio jer su ti vrat i noge bili pod blagom upalom jer ti je bilo tesno u maminom stomaku. Retko koja beba dobije 10 tako da ne brines a ovu upalicu lako ispravljamo i brzo. Duša mamina Aleksa rumenih obraza, crne čupave kose i dugih noktiju. A ruke kao u dedice. Tata je tvoj dolazak proslavio sa svojim prijateljima u “Raginoj glavi” u Borči. Mogu ti reći bilo je baš uzbudljivo. Tata te video prvi i slikao te tako da sam te i ja na taj način videla.

03.08. u 9 ujutru su mi te doveli na kratko da te vidim. Mama se malo zbunila kada te je videla crnog, ali nema lepšeg osećaja od toga kada držiš svoje čedo na grudima. Mama je bila smeštena na intezivnoj nezi bila na oporavku zato tr nije odmah videla. Omah sutradan prelazi mama na 4. sprat kod dr.Markovića, tu je i tvoja tetka ležala. Mamu smeštaju u alartman broj 1 koji se inače plaća oko 50 eura dnevno. Sad znaš da je mama imala kraljevski tretman. Bebe su se donosile mamama tri puta dnevno u 10h, u 13h na pola sata i u 16h četiri sata. Ti si ostao taj dan na trećem spratu, pa te mama nestrpljivo čekala. Dolazila je i baba Marija da te vidi. Videla sam te tog dana tek u 18h. Tad smo se prvi put mazili i ljubili. Mama te i prvi put i doila.

5.08.2017. Dušo moja danas te mamo je pravilno nahranila. Nisam stigla ni pošteno da te izljubim. Nadoknadićemo mi to. Tvoj brat Miki počeo je česce da se budi i da izvoljeva. Mama će uskoro opet da te vidi pa ćemo slatko da se ispričamo. Volela bi kad bi to i tata mogao da uradi, ali uskoro ćemo kući pa ćes biti i sa svojim tatom. Baba Marija te je videla prvi put uživo. Mnogo sam ponosna na tebe dušo moja. Druzićemo se 4 sata, jupi.
Malo si me namučio samo si plakao mama nije znala kako pravilno da te drži i nahrani. Baš si me pošteno namučio. Voli te mama.

6.08.2017. Danas će tata doći da te vidi. Za sutra ti spremaju svečani dolazak svojoj kuci. Upoznaćeš bata Mićka, a Mihajla i Milicu ćes videti kad dodju sa mora. Video te tata, on te takodje mnogo voli.

07.08.2017. Aleksa ide kući

Tata ti je sve lepo organizovao za tvoj dolazak. Na vratima našeg stana pisalo je “Dobro došao kući Aleksa”. Obavili smo imenovanje u bolnic,i izlazak se malo odužio u bolnici pa su se tvoji roditelji unervozili malo. Dočekali su te kući Maksimovići, Radivojše i baba Nena, tetka Zora. Proveli smo divan porodičan dan sa osobama koje najviše volimo. Falili su nam samo Starčevići.

08.08.2017. Prvi dan dolaska patronažne sestre Katarine koja te je kupala, previjala i naravno odmah ti je pupak otpao. Mama ga sačuvala, bravo sine. Došle su babe (Nena i Marija) kasnije. Nena te je čuvala skoro ceo dan, ona je uzela odmor zbog tebe. Tata te nahranio adaptiranim mlekom .

09.08.2017. Danas je stigla na kućnu adresu Aleksina krštenica. Tvoj matični broj je 02080017715303. Danas si uživao i bio savršen, kad bi i noć tako prošla. Danas su te roditelji prvi put sami kupali i svu vodu su prosuli po podu. Vidiš kako su ti roditelji smotani, ispala nam kadica sa stola. 🙂 Dva puta si zapiškio mamu. Sutra sa mora dolaze Starčevići, upoznaćes porodicu i svoga tate. Tata je zakazao prvi pregled u dom zdravlju .Zvao nas i stric Milorad iz Kopenhagena da čestita tvoje rodjenje. On ima dva sina Dalibora i Vladimira, oni su tvoji ujaci. Danas si napunio nedelju dana.

10.08.2017. Dragi sine sve si bolji i bolji. Svi nam dolaze da te čuvaju, mami to mnogo znači. 12.08.2017.Danas ti je 10 dana, a bata Mikiju mesec dana. Juče su te videli Starčevići i oduševili su se tobom. Ti si spavao, a Mica i Mihajlo su hteli da se igraju sa tobom. Strina te nazvala “makoron”, a tata i stric su popili u tvoje ime. Sutra dolaze Maksimovići, igraćeš se sa svojim batom.

13.08.2017. Danas si prvi put sine izašao napolje. Otiišao si kod babe i dede. Potom su stigli i Maksimovići. Onda su došli tetka Zora i baba Nena. Opet smo proveli lep dan. Tetka Daca je dala mami dobre savete, a i kritike ali neka. Dušo kad jedes pravi si žderonja. Uveče tata te uspavljuje, a mama se budi sa tobom. Mami je lako kad ima ko da dodje preko dana da te pričuva da mama može malo da odmori. Roditeljsto je naporno, ali slatko. Imaš divne babe, Gocu koja pazi na tebe uvek. Baba Marija i Nena i deda te obilaze svaki dan. Tata uživa da te hrani i skače na svaki tvoj pokret. Bas si srećno i voljeno dete.

16.08.2017. Dve nedelje mome sinu. Odlicno napreduješ, prosto savršeno dete. Bravo Aleksa. Danas si bio nemaran nešto nećeš da spavaš. Opet si mamu zapiškio. Voliš da se nosiš, pravi mali razmeženko. Po ceo dan samo nunaj bebu.

18.08.2017. Došla baba Danka iz Bosne. Juce je bata Miki bio na prvoj kontroli i ugojio se 800g i porastao 3cm. Dobio je malo ekcem po licu, ali brzo će to proći. Tvoja kontrola je zakazana za 7.09.2017. videcemo koliko si ti napredovao. Večeras te roditelji kupaju, a uskoro te i izvodimo i napolje u šetnju.

20.08.2017. Aki isprobava svoja kolica, išao si u šetnju jedno sat vremena. Odveli smo te u park, pa kod babe Nene da upoznas pradedu i prababu. A onada si otišao kod svojih rodjene babe i dede. Tu je bila velika guzva (baba Marija, Nena, Danka, Zora ). Došli su i Maksimovići i mala tetka Zora. Miki je baš porastao. Svako sastajanje vi imate svoj foto sesison. Baš smo srecni, ti si sreća najveća na svetu i naravno bata Milan.

28.8.2017. Danas je Velika Gospojina. mama ti je odsekla prvi pramen kose za upomenu. Kad porasteš da ti ga dam. U poseti nam je bila Bojana Uštević i njena mama Tijana. Kupile su ti lepo letnje ćebence. Bojana ta držala u rukama. Ti si sjajno dete i mama je zbog toga mnogo srećna. Uskoro tata dolazi s posla pa ces sa njim da se družiš.

30.08.2017. Baba Nena ti je kupila prve patike nehodajuće i male peškire sa medama. Išli smo u šetnju prvi put sami bez ičije pomoći. Išli smo u prodavnicu da kupimo sve sto nam treba za kuću. Baba Nena mnogo troši novca na tebe, kaže da si ti razlog da se ona dobro oseća. Ti si sad već veliki dečko uskoro puniš mesec dana.

02.09.2017. Aleksa napunio mesec dana

Moj rodjedanko. Mama ga sredila da bude lep, a on zaspao. Kad dodje tata slavimo.

08.09.2017. Juče si imao kontrolni pregled. Napredovao si za 1kg i porastao 1cm. Bio si hrabar i najbolje dete tamo. Moramo da te vodimo kod fizijatra da proveri tvoje rame i dobijemo fizikalne vežbe zbog smotanosti tvoje mame.

09.09.2017. Akijeve babine

Dragi sine, ceo dan smo bili kod baba Nene, a posle su nam došli Vukašinovići da te vide (Goran, Bisera, Andrej). Sutra dolazi kuma Dijana da te upozna. Od sad ćeš imati više poseta tatinih i maminih prijatelja. To se zove “babine”.

16.09.2017. Aki imao aktivan dan

Prvo te je obišla rodbina iz Bosne (Baba Zora, ujka Darko, ujka Mihahlo, ujna Jovana). Posle su došle tetkica Zora, pa baba Goca i Nena. Stigli su i Starčevici. Brat Mihajlo te je držao. Htela je i Mica ali je još mala za držanje bebe. Bili su nam i porodica Sipka (mali Mihajlo, Jana i njihovi roditelji Daca i Predrag). Nadobiijao si puno poklona i para. Uskoro je godišnjica braka tvojim roditeljima, pa mamin rodjendan. Idemo negde na rucak to da proslavimo.

08.10.2017.Mama puni 37 godina

Matora ti mama, šta si sine kupio mami?! 😀 Od tate smo dobili knjigu gastro kulinarstvo od lepog Brke. Mama voli da gleda njegove recepte.

12.10.2017.Kontrolni pregled

Ugojio si se 900g. Sada imas 5.500gr. Dobio si jos jednu vakcinu i bio s sjajan.Dobili smo i vezbe kod fizijatra da radimo tri puta nedeljno.

2.11.2017. Dragi sine napunio si tri meseca.

Idemo svaki dan napolje jos je lepo vreme. Sada hvatas stvari, sisas prst, jos malo ces da grickas svoju nogu. Upisali smo se za bebi buc provram tako da ides sine da plivas u bazenu na 11aprilu., ides sad u nedelju 5.11. Bio si sine najmanja beba tamo na bazenu malo si se uplasio vode, ali ipak mislim da ti je prijalo novo iskustvo u bazenu. Nismo dugo bili samo 20min ali za pocetak to je bilo dovoljno.

23.11.2017. Aki na kotrolnom pregledu

Tezak si 6,350g i visok 68cm. Isli smo posle da posetimo nase kumice Ljubicu i Lenku Simovic na babine. Sada si bas aktivan bebac. Obrces se, skaces, balavis sto znaci da ce mozda zubi uskoro. Uskoro ti uvodimo i cvrstu hranu.
29.11.2017.Dobio si sine pare od roditeljskog dodatka i i od grada Beograda oko 50.000 din. Dobices i paketic za Novu god.od cika Sapica. Dobice i Milan paketic.

11.12.2017. Aki već tri nedelje jede čvstu hranu za jedan obrok

Juce je imao tri obroka cvrste hrane tako da nam je stiglo i tvoje prvo cvrsto govance. Obukli smo ti odelce deda Mraza fali nam samo kapica. Miki ce da bude deda Mrazov pomocnik. Vi ste dva Novogodisnja dupeta.

7.01.2018. Božić prvi i već si položajnik kod baba Nene

Bio si i na kobtroli kod svohe dr.Tankosave i tezak si sada 7,350g i porastao si dva cm zaci imas 70 cm. Lepo ruckas mama ti pasira svasta povrce, meso, zitarice. Dobio si poklon kao polozajnik kod Nene zimsku trnerku smekersku za sledecu godinu. I Miki je bio polozajnik kod svoje kume Natase.

15.01.2018. Žurka kod Akija

Dosli nam Miki i Doki (Jovankin sin). Ona je kuma tetki Daci billa na vencanju. Aki bio si glavni pokazao si sta sve znas, smejao se i animirao sve prisutne i divio sve goste. Bravo sine najlepse i najbolje dupe. Ponosni smo na tebe. Mama se napokon malo provrednila, dosla sebi pocela da kuva, sprema i opustenije da se ponasa. Opusteniji smo i sa tobom jer ti si sad cvsci i veci.

10.01.2018.smo isli na pregled kukova rekli su da je sve uredu skinuli smo siroki povoj. Mozes sad i sedis. Poceo si da jedes svasta pravi si zderonja. Ali lepo jedes. Kada bata Miki ruca hrane ima svuda, a tebi sve zavrsi u ustima. Kad bi birala sina kakav da mi bude bojeg bebi izabrala.

18.01.2018. Večeras je Bogojavljanje

Tradicija je da svake godine u ponoć izađeš na prozor i zamisliš želju. Prošle godine mama je poželela tebe, a sada je poželela još jednu bebu. Ali to među nama da ostane. Svake god mami se želja ispunila. Prva reč ti je “baba” nisi morao baš baba da kažes, ali šta je tu je. Juče si od kume Dijane dobio lepu duksericu belu sa autićima.

23.01.2018. Aleksa kod tetke Dace

Tetkica ti poklonila lepu trenerku i vibrirajuću stolicu koja i svira. Bio si toliko oduševljen njom da je morala da ti da na korišćenje. Ta stolica je Dokijeva (sin kume Jovanke), pa kad je izdegustiraš stolicu vraćamo je. Danas si se držao za ruku bata Milana, ispričali ste se siti pa zajedno zaspali.

25.01.2018. Danas su nam bili gosti iz Kruševca

Teta Marija sa Sofijom (6 god) i Vasilije (2 god). Oni imaju i stariju sestru Milicu koja ima 7 godina, ali se prehladila i ona zato nije mogla da dodje, a mora da ide i u školu. Aki ti si bio sav zbunjen i iznenadjen da si ostao bez teksta. Bio si u čudu i gledao šta Sofi i Vasa rade da nisi imao vremena da se smeješ kako ti to umeš. Oni su ostali na noćenju kod nas. Svi smo spavali u istoj sobi, a tatu smo poslali u dnevnu sobu. Mama je po celu noć pokrivala Vasu i Sofiju, a oni su se uporno otkrivali jer im je bilo vruće. Aki standardno ustao u 6h, a Sofija čim je čula da si ustao dotrčala je da se igra sa tobom. Išli smo u šetnju. Sofija je gurala kolica u kojim si bio ti. Otišli smo na Zemunski kej gde su deca sa odusevljenjem gledale Dunav i labudove. Lepo smo se provelu ispratili smo goste bili smo dobri domaćini. Otisli smo opet u skitnju i završio se za tebe aktivan dan. Sine nadam se da ćes lepo da spavaš.

16.02.2018. Danas ti je bila tetka Zora da te čuva, a sutra dolazi cela porodica baba, deda,tetka, teca i naravno Miki. Danas si se družio sa svojim stricem i batom i sekom Starcevići.

17.02.2018. Ljubičin rodjendan i Leinkino krštenje

Aki se sredio kao mali gospodin (košulja, leltir mašna, džemper). Bio si isto obučen kao i svoj tata, a i mama se sredila. Bilo nam je lepo. Prijala ti muzika, gužva i deca.

02.03.2018. Naša duša napunila 7 meseci

Vreme proleti nismo ni osetili, ali osetili smo srecu koju si nam pruzio u našim životima. Volimo te najviše na svetu ljubavi naša mala.
10.03.2018. Bio si dušo bolestan tri nedelje, mislim da si se na Leinkinom krštenju prehladio. Nije nista ozbiljno ali dugo je trajalo. Padao je sneg bio veliki minus pa zato nisi išao napolje. Sada je 15 stepeni i napolju si non-stop. Dobio si lepe stvari od baba Nene pa te mama svaki dan modira. Napolju se oduševljavaš ljudima i decom. Voliš automobile kao i svako dete dok čekamo na semaforu to je prava euforija uzbudjenja. Sada stabilno sediš sam. Poceo si da puzis, ali unazad. Ti si naš mali Kića.

Ideš sa mamom po prodavnicama zajedno rešavamo kućne poslove. Mnogo si dobar i zahvalan za cuvanje ,uvek nasmejan.Znas sam lepo da se zaigras pa mama stize sve da zavrsi.Ti si veselo i zanimljivo voljeno dete.Sa roditeljima ides svuda u skitnju.Svi te obozavaju i naravno licis na mamu i ako svi kazu da si tatin sin.Lepo jedes i spavas. Sad si veci i od svoga bata Milana.Imas preko 9kg ali si i dalje najzgodniji baja.

Doneli smo prenosivi krevetac, ali jos ne znamo gde da ga stavimo. Uskoro ces lepo da puzis i nadam se da ces brzo da prohodas pa cemo da trcimo za tobom.Mama snima svaki tvoj podvig sve novo sto si uradio.Kad porastes videces.Vole te tata i mama mnogo,baba i deda i ostale babe i sve tetke.Ti si bas voljeno dete da si cak i razmazen.Kad namestimo prenosivi krevetac tu ces nauciti da puzis,da se podizes na noge.Kupili smo puzzle da mozes lepo da puzis po stanu i to sa aplikacijom miki maus sa siljom i paja patkom.

11.03.2018. Divčibare – Aleksino prvo putovanje

Tata dosao na ovu ideju da odemo na Divcibare on je vec bio tamo i kaze da je mnogo lepo.Bio je i u pravu. U toku puta si dobar deo prespavao. Napolju je bilo 20 stepeni sto nije uobicajeno za ovaj deo godine a pogotovo na Divcibarima. Sunce przi, a mi na planini gde je sneg lepo napadao, šetamo se lagano obučeni kao da je leto. Milina živa. Seli smo, popili običnu kafu pa smo se prošetali i slikali. kupili magnete, suvenire. Posle smo otišli na vidikovac Divčibara. Lepo smo prošli i proveli se. Otišli smo kod babe i dede gde nas je čekao bata Miki.

15.03.2018 Kontrolni pregled kod dr.Tankosave Samardžić

Tezak si 8,800g. Primio si vakcinu i bio hrabar kao i uvek. Dok smo čekali red sve si šarmirao, kažu decak sa osmehom od milion dolara.

24.03.2018. Vita klinci plišane voćke

Kupili ti roditelji i album sa sličicama i igricama. Imas lubenicu-Ljubicu, Ana-banana, Lela -sargarepa, brokoli-Brokoljub, Janko -karfiolko, Ica -rotkvica, Minja – pečurka i Ana Jagoda. Kupili smo i puzzle sa Miki Mausom da se igraš sa drugarima. Digao si se na noge sine, vole te svi.